Čoraz viac ľudí hľadá spôsoby ako rýchlo a efektívne schudnúť, no nie vždy je táto cesta ľahká a často je nevyhnutné vzdať sa jedla, ktoré je veľmi obľúbené, no z pohľadu diéty nevhodné. Existujú však recepty, ktoré dokážu nielen prekvapiť svojou lahodnou chuťou, ale aj podporiť zdravý životný štýl, a tým aj samotné chudnutie. Morčacie mäso patrí medzi kvalitné druhy bieleho mäsa, ktoré je často označované aj ako diétne a zdravé. Pre jeho jemnú chuť a nízky obsah tuku je jedinečným prísunom proteínov a pri ich správnej kulinárskej úprave dokáže vytvoriť obed, či večeru, ktoré budú stáť za ochutnanie. Najlepšia úprava morčacieho masa, ktorá bude pre človeka nutrične vyvážená, ľahko stráviteľná a hlavne chutná, je ideálne na pare.

surove morcacie maso

Ako dlho pariť morčacie mäso https://chutnavareska.sk/ako-dlho-parit-morcacie-maso/? – pomerne častá otázka, ktorej odpoveď závisí od mnohých činiteľov. V prvom rade je dôležitá hrúbka mäsa, ktoré sa chystáte takto pripraviť. Čím bude vaše mäso väčšie a hrubšie, tým viac času bude počas parenia potrebovať. Okrem toho je nutné zohľadniť aj typ mäsa, pretože každá jeho časť obsahuje rozličný pomer tuku a svaloviny. Ak sú to prsia, postačí 20-25 minút. Morčacie stehná kvôli kostiam potrebujú viac času, niekedy aj hodinku. Morčacie krídla podobne sko stehná obsahujú viac šliach a kostí, čo predlžuje ich čas parenia na približne 50 minút.

kulinarska uprava masa

Všetky doby parenia morčacieho mäsa závisia od teploty, ktorú para dosahuje, a v tomto prípade sa bavíme o 100 °C. V tlakovom hrnci, ktorý dosahuje vyššie teploty, je morčacie mäso hotové rýchlejšie, no tu je už nutné dávať väčší pozor, aby ste mäso príliš nevysušili. Vo všeobecnosti teda platí, že pri vyššej teplote parenia sa mäso podarí pripraviť rýchlejšie, no riskujete jeho vysušenie a stratu šťavnatosti. Vhodnejší je teda pomalší spôsob, pri ktorom dosiahnete šťavnaté a chutné morčacie mäso, ktoré vám bude výborným spoločníkom pri vašej ceste k zdravšiemu životnému štýlu.

Published by