Patríte medzi ženy, ktoré si užívajú varenie alebo patríte medzi tie, pre ktoré je výzva uvariť aj polievku? Nech je to akokoľvek, určite by ste boli rada keby uvaríte chutný obed či večeru pre svoju rodinu alebo kamarátov. Ak chystáte napríklad nedeľný obed pre viacerých ľudí a nemáte inšpiráciu, čo by ste uvarili, na internete nájdete množstvo inšpirácie a receptov, podľa ktorých vykúzlite výborne jedlo. Obľúbenou verziou na prípravu nedeľného obeda je chutne pripraviť kuracie mäso. Kuracie mäso patrí medzi najľahšie stráviteľné druhý mäsa, ktoré sú vhodné už pre deti ako ich prvé jedlo.
Je finančne dostupné a navyše sa aj na území Slovenka nachádza veľké množstvo hydinových fariem, odkiaľ si viete mäso zaobstarať v bio kvalitne. Je nutrične vyvážené, vyznačuje sa nízkym percentom tuku a vysokým podielom bielkovín, preto je veľmi vhodné aj pre športovcov. Na kuracom mäse rozlišujeme viaceré časti, https://www.sbazar.cz/wewerka.m/detail/22671160-octavia-casti-karoserie-vyrezi-skeletu ktoré sa pri varení pripravujú inak a trocha inak aj chutia. Napríklad kuracie prsia predstavujú najchudšiu časť z celej hydiny, obsahujú veľmi málo tuku a sú jemné. Narozdieľ od toho kuracie stehná sú viac šťavnatejšie, tuku obsahujú viac a sú vhodné skôr na pečenie.
Ostatné časti, ako je napríklad kurací trup a či krídla obsahujú mäsa menej a sú vhodné napríklad do polievky. Spôsob prípravy kuracieho mäsa si môžete vybrať podľa vašich preferencii, môžete si vybrať dusenie, pečenie, grilovanie, vyprážanie či varenie. Ak si chcete pripraviť nutrične vyvážené jedlo s minimálnym množstvom tuku, vyberte si dusenie. Ako dlho ale dusiť kuracie stehná či prsia, aby boli mäkké a zároveň šťavnaté? Vo všeobecnosti sa odporúča dusiť kuracie stehná s kosťou približne 40-50 minút, ak zvolíte nižšie teploty tak až 75 minút. Pri dusení je dôležitá vnútorná teplota mäsa, ktorá by mala byť 75 stupňov. Vtedy vieme, že mäso je dostatočne prepečené.